Sunday, October 2, 2011

6. nädal: Wiki-maailm

Nädala ülesanne: Oletagem, et ühel päeval heliseb telefon ja toru otsas on Wikipedia looja Jimbo Wales küsimusega: "Kuidas võiks Wikipediat veelgi paremaks teha?" Mida talle vastata? Mõtted tuleks jällegi ajaveebi kirjutada.

Enne igasuguseid ettepanekuid ma tänaks teda loodu eest. Wiki maailm ning sellegakaasnev on tõsiselt mõnus lahendus.

Mul oleks ainult üks asi mida võiks mainida ja arutada Hr. Jimmy Wales'ga  – informatsiooni sisestamine. Võimalik, et viga on ainult minus kuid wiki loomine ja just märgendamine ilusaks tulemuseks on natuke ebamugav. Näiteks hoopis mugavam teksti sisestamine ja kiire vormindamine on erinevatel blogidel, miks ei võiks nii olla ka wikiga. Päris tüütu on mugavalt ja kiireld saada näiteks nimekirju, rõhutatud teksti ja kaldkirja. Lisaks on ebamugav kirjutada wiki enda selles pisikeses sisestusaknas teksti. Võimalus oleks luua ka eraldi rakendus, mis sarnaneb tekstiredaktorile kus saab teksti valmis kirjutada ning siis selle wiki formaati salvestada. Kolmanda võimalusena võiks luua levinumatele teksiredaktoritele wiki mooduli, ala kirjutad teksti valmis näiteks OpenOffices ning salvestad tulemuse wikiformaati, pärast lihtsalt copy-paste wiki aknasse.

Tean, et sarnaseid asju on juba ka loodud (lisamoodulid) kuid viimati kui neid proovisin, ei töötanud need hästi ja tuli ikka käsitööd teha. Võimalik, et nüüdseks on asjad muutunud, ei ole viimasel ajal enam proovinud. Aga selle ma mainiks wiki kohta temale ära.

Mina tänan.

No comments:

Post a Comment